Pendaftaran Pelajar Baru Tingkatan 1 & Tingkatan 4

AHLAN WA SAHLAN! Selamat datang kami ucapkan buat para pelajar baru kemasukan tingkatan 1 dan juga tingkatan 4. Pada tanggal 3 Januari 2016, ahad yang lalu, sukacitanya Sekolah Menengah Islam Al Amin Bestari D'Merlimau telah menyambut kedatangan keluarga baru buat SMIAABM.

IMG 4086

Satu sesi taklimat buat ibu bapa pelajar telah dijalankan bagi memberi pendedahan berhubung visi & misi sekolah, peranan sekolah dalam membentuk diri pelajar, serta kelebihan-kelebihan yang bakal diperolehi oleh pelajar sepanjang berada di SMIAABM. Majlis dimulakan dengan ucapan daripada  Tn Haji Shaharom, Pengerusi Lembaga Pengelola SMIAABM, yang kemudiannya diikuti dengan taklimat oleh Tuan Pengetua, Ustaz Md Zubir Bin Osman sebelum diakhiri oleh Tn Haji Mohd Adam, Pengerusi Lembaga Pengarah PPISB.

IMG 4119

Bantuan dan sekongan yang menggalakkan daripada ibu bapa pastinya akan dapat membantu SMIAABM untuk terus maju kehadapan seiring dengan sekolah-sekolah terpilih yang lain.

IMG 4139

Pihak sekolah berasa sangat berbesar hati menyambut kedatangan pelajar baru dan berterima kasih kepada ibu bapa atas kepercayaan yang telah diberikan untuk menghantar anak mereka ke sini. Semoga kehidupan di SMIAABM akan dapat membantu pelajar untuk terus berjaya bukan sahaja dari segi akademik, malah dari sudut sahsiah juga.

Maklumat Pengunjung

Hari Ini76
Semalam80
Mingguan233
Bulanan1434
Jumlah Pelawat39444

Wednesday, 24 May 2017 21:22

Laman Rasmi SMI Al-Amin Bestari d'Merlimau

• Selamat Datang

Laman rasmi SMI Al-Amin Bestari D'Merlimau menyebarkan maklumat terkini kepada seluruh masyarakat.

Hubungi Sekolah

SMI Al-Amin Bestari d'Merlimau, Lot PT1627 & 1628,