Solat Hajat Perdana dan Mohon Restu Pelajar SPM 2015

Pada 18 Oktober 2015 yang lalu, SMIAABM di bawah Unit PGA telah menganjurkan majlis Solat Hajat Perdana bersempena dengan para pelajar tingkatan 5 yang bakal menduduki SPM tidak lama lagi. Hampir kesemua ibu bapa pelajar tingkatan 5 hadir dalam pertemuan ini.

Majlis dimulakan dengan solat hajat, sebelum disusuli dengan ucapan oleh tuan pengetua, Ust Hj Md Zubir bin Osman. Beliau telah memberi penerangan berhubung perjalanan unit PGA serta usaha yang telah sekolah lakukan bagi membantu para pelajar tingkatan 5 mencapai kecemerlangan yang mereka impikan dalam SPM.

solat hajat 1

Hadiah Binar

Majlis kemudiannya diteruskan dengan penyampaian hadiah bagi para pelajar yang menyinar dalam Peperiksaan Percubaan SPM. Sedikit cenderamata juga telah  disampaikan kepada semua pelajar SPM 2015 sebagai satu bentuk dorongan buat mereka. Akhir sekali, Sesi mohon restu antara ibu bapa, guru dan pelajar telah mengakhiri majlis solat hajat perdana ini. Sekolah berharap agar kesemua pelajar SPM 2015 dapat menggapai kejayaan dalam SPM atas usaha gigih yang mereka lakukan.

Maklumat Pengunjung

Hari Ini33
Semalam83
Mingguan244
Bulanan1861
Jumlah Pelawat36487

Thursday, 30 March 2017 06:33

Laman Rasmi SMI Al-Amin Bestari d'Merlimau

• Selamat Datang

Laman rasmi SMI Al-Amin Bestari D'Merlimau menyebarkan maklumat terkini kepada seluruh masyarakat.

Hubungi Sekolah

SMI Al-Amin Bestari d'Merlimau, Lot PT1627 & 1628,