Program SPA Pelajar SPM 2015

Pada 10 dan 11 Oktober 2015 yang lalu, para pelajar tingkatan 5 telah selamat menjalani aktiviti sentuhan akhir sebelum SPM yang dianjurkan oleh pihak sekolah iaitu Program SPA. Seramai 40 orang pelajar tingkatan 5 dan 15 orang guru terlibat dalam menjayakan program ini. Program SPA ini telah dijalankan di Homestay Parit Penghulu, Sungai Rambai, Melaka.

IMG-20151006-WA0009

Objektif program ini adalah bagi mengurangkan rasa tertekan yang pastinya dihadapi oleh para pelajar yang bakal menduduki peperiksaan terbesar dalam hidup mereka iaitu SPM. Antara slot yang telah mereka lalui ialah, Lumba kira Maths, Pop kuiz Sains, Dialog sejarah dan juga demonstrasi fenomena fizik. Bagi slot Pendidikan Syariah Islamiah pula para pelajar dikehendaki melakukan simulasi bagi Ibadah Haji.

spa 1

Guru dan pelajar spa

Program ini bertema santai dan memberi peluang kepada para pelajar tingkatan 5 untuk merelakskan diri mereka sambil melakukan aktiviti-aktiviti yang berkait dengan semua subjek SPM. Program yang dijalankan dalam suasana kampung ini tentunya dapat memberi persekitaran pembelajaran yang baru buat pelajar dan menenangkan fikiran mereka. Pihak sekolah berharap dengan berjayanya program ini, para pelajar tingkatan 5 berada pada kondisi yang terbaik bagi berjuang menghadapi SPM.

Maklumat Pengunjung

Hari Ini33
Semalam83
Mingguan244
Bulanan1861
Jumlah Pelawat36487

Thursday, 30 March 2017 06:32

Laman Rasmi SMI Al-Amin Bestari d'Merlimau

• Selamat Datang

Laman rasmi SMI Al-Amin Bestari D'Merlimau menyebarkan maklumat terkini kepada seluruh masyarakat.

Hubungi Sekolah

SMI Al-Amin Bestari d'Merlimau, Lot PT1627 & 1628,